В последните ти думи се крие истината, аз говоря за нашите географски ширини и климат. Но другото си е съвсем така - разликата между 10 и 5w40 е единствено при студен мотор, което обезсмисля многото изприказвани приказки как от 5 на 10w40 разходът на масло падал.
Известие
Collapse
No announcement yet.
147 - 1.9jtd харч на масло !
Collapse
X
-
Здравейте, малко ъпдейт по темата!
Сменихме гумичките на клапаните, бяха много зле, също и нова гарнитура на капака, турбината е с ново вътрешно тяло, че и тя беше с много луфт. Вече имам около 1500 километра, но проблема си остава, дори бих казал, че гори една идея повече масло. Докато загрее си пропушва сиво/бяло, но като загрее няма такива проблеми, спира с пушенето, само малко черен дим, което е нормално. Явно нещата отиват на сваляне на главата. Според вас има ли смисъл да се прави този ремонт или не си струва.
Comment
-
Първоначално публикувано от sunman Покажи съобщениеЗдравейте, малко ъпдейт по темата!
Сменихме гумичките на клапаните, бяха много зле, също и нова гарнитура на капака, турбината е с ново вътрешно тяло, че и тя беше с много луфт. Вече имам около 1500 километра, но проблема си остава, дори бих казал, че гори една идея повече масло. Докато загрее си пропушва сиво/бяло, но като загрее няма такива проблеми, спира с пушенето, само малко черен дим, което е нормално. Явно нещата отиват на сваляне на главата. Според вас има ли смисъл да се прави този ремонт или не си струва.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa racer GTAИ в крайна сметка къде отива това масло?
А смени ли с пълна синтетика 5w40?
Маслото е 5w40, като има 5w40 за двигатели на голям пробег(поизносени) и 5w40 за двигатели с нормален пробег.Лично моето мнение е да сложиш 5w40 пълна синтетика за двигатели с нормален пробег.
П.П. Принципно белият дим говори за смесване на антифриз с масло, което означава ремонт на глава.Ама така и не написа какво масло си сложил след като писа тук за проблема.
Да беше сложил една пълна синтетика и ако не реши проблема = ремонт на глава.Сменил си една камара части и ремонти си направил, а проблема си остава - не е ясно за какво си похарчил тези пари - може да е имало такива проблеми, а може и да не е имало ...много четеш и не разбираш какво си прочел може би.
Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Номера с смяната на маслото няма да стане, при положение, че сега го харчи още повече, каквото и да е маслото, не може да се оправи разход от 1 литър на 1000 километра. А относно смяната на сегменти, може ли да ми кажете какво ще струва и какво е хубаво да се смени освен тях и дали да се търси и нова глава евентуално?
Comment
-
Първоначално публикувано от sunman Покажи съобщениеНомера с смяната на маслото няма да стане, при положение, че сега го харчи още повече, каквото и да е маслото, не може да се оправи разход от 1 литър на 1000 километра. А относно смяната на сегменти, може ли да ми кажете какво ще струва и какво е хубаво да се смени освен тях и дали да се търси и нова глава евентуално?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от sunman Покажи съобщениеАко се наложи, краен вариант е да се смени, ако всичко излезе дроб!Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment